Ve Valašských Kloboukách jsme připraveni na všechny mladé tělem i duší, ať už jste místní nebo k nám zavítáte na výlet. Nabízíme pestrou paletu her a aktivit, které zabaví celou rodinu a umožní vám poznat krásy našeho regionu. Pojďte se podívat, co jsme pro vás připravili!

Zachraňte Déčko – Zápas století

Děti se mohou zapojit do celorepublikové hry České televize Zachraňte Déčko, letos s podtitulem Zápas století. U nás ve Valašských Kloboukách mají za úkol najít kešku ukrytou na naučné stezce Královec (u odpočivadla na Zavadilce). Tato hra je skvělou příležitostí, jak si užít dobrodružství a zároveň se něco nového naučit.

 

Poznávejte Valašsko s medvědem Jurou

Další zajímavou aktivitou je regionální hra Poznávejte Valašsko s medvědem Jurou. Stačí si v Klobuckém íčku zakoupit hrací plán a vydat se sbírat razítka po celém Valašsku. Nejbližší razítka najdete ve zvonici u cyklostezky Bevlava, v údolí Smolinky u Orlova mlýna, a další například v Horní Lidči nebo na Pulčínách. Tato hra vás provede nádhernými místy našeho regionu a přinese vám spoustu zábavy a zajímavých zážitků.

 

Rodinná hra po městě

Celoročně je v Klobuckém íčku k dispozici rodinná hra, která vás provede krásami našeho malebného města. Průvodce pro rodiny s dětmi vás nenuceně a zábavně provede městskou památkovou zónou, vyzkouší váš postřeh i znalosti. Moc se těšíme, jak se popasujete s valašským nářečím. Třeba takové slovo „oprlit“ dává hráčům pěkně zabrat. Ke hře vám stačí tužka, brožurku dostanete v íčku zdarma. Samozřejmostí je malá odměna pro úspěšné hráče.

 

Trasa kolem rozhledny Královec

Poslední z nabídky pro děti je pětikilometrová trasa kolem rozhledny Královec z dílny Fejsbukové matky. Za orchidejovými loukami a krásnými rozhledy do Valašských Klobouk je nenáročný výlet se zajímavým povídáním o valašské přírodě a pověstech s doplňovačkou. Opět nechybí cena pro luštitele tajenky. Hrací plán najdete v odkazu nebo vytištěný v Klobuckém íčku.

 

Modrotisková poštovní dílna a Valašské panenky

A pokud vám to ještě nestačí, v městském muzeu je pro děti připravená Modrotisková poštovní dílna. V expozici valašských panenek v galerii Klobučan pak najdete hrací listy k výstavě, které dětem nabídnou další zábavu a poučení.

 

Přijďte se pobavit a něco nového naučit!

Všechny tyto aktivity jsou skvělou příležitostí, jak strávit čas s rodinou, něco nového se naučit a užít si zábavu v krásném prostředí Valašských Klobouk. Těšíme se na vaši návštěvu! 👋😊

Pro více informací navštivte naše webové stránky nebo se stavte přímo v Klobuckém íčku.

muzeum

Translate »